Beauty Pillow

Pure Vitality > Info > Beauty Pillow

Satijn van Beauty Pillow

Het satijn dat wij voor onze kussenslopen hebben geselecteerd is van de hoogste kwaliteit en heeft geen uitwasbare coating. Vlekken zijn makkelijk te verwijderen en de Beauty Pillow kan zonder problemen gewassen worden op 40°C. De witte Beauty Pillow, die wij met name adviseren bij puistjes en onzuiverheden, mag zelfs op 60°C gewassen worden. Na het wassen kan de Beauty Pillow in de droger en komt daar vervolgens krimpvrij uit. Wij adviseren echter om de Beauty Pillow uit te hangen, zodat het nog langer meegaat.

De fijne structuur van het dicht geweven satijn zorgt ervoor dat het vocht wordt behouden voor huid en haar, en niet wordt geabsorbeerd zoals bij katoen, waardoor je de volgende ochtend niet zo’n trekkerig gevoel in je gezicht hebt. Tevens wordt de talgproductie gereguleerd en heeft het satijn een polijstende werking, waardoor de huid niet wordt opgeruwd en het haar kan glijden. Een gladde huid en glanzend haar is het resultaat, zonder klitten en pluis. Prettig is ook dat verzorgingsproducten niet door het satijn worden opgenomen en hun werk kunnen doen voor huid en haar. Ten slotte blijft een mooi geföhnd kapsel langer in model, blijven haarstukken en extensions beter op hun plaats, wordt het haar minder snel vet, krijgen slaapvouwen in het gezicht geen kans, vervagen rimpeltjes, verminderen puistjes en onzuiverheden en een vurige rode huid krijgt de kans om te kalmeren.

Beauty Pillow is voor iedereen

Veel mensen denken dat satijn transpiratie veroorzaakt, maar niets is minder waar. Het slaapt juist heerlijk verkoelend. Vrouwen die last hebben van nachtelijke opvliegers en mannen die overmatig transpireren, hebben juist veel baat bij het gebruik van de Beauty Pillow. Ook kinderen die allergisch zijn voor huisstofmijt en pollen hebben profijt van de Beauty Pillow. Ons satijn heeft namelijk bewezen een anti-allergeen te zijn. Door het fijne weefsel hebben huisstofmijt en pollen geen kans zich te nestelen, in tegenstelling tot bijvoorbeeld katoen.

Verschillende soorten satijn

Satijn is de naam van de stofbinding. Het is een dicht geweven stof met een gladde, glanzende bovenkant. Satijn kan gemaakt zijn van katoen, polyester, viscose, zijde of een menging daarvan. De zware kwaliteit satijn van Beauty Pillow is van geheel andere kwaliteit dan bijvoorbeeld katoensatijn dat veelal wordt gebruikt voor beddengoed. Het katoen heeft een absorberende werking en het satijn zorgt voor de glans. Er zijn ook satijnen kussenslopen in omloop waarop een coating is aangebracht. Deze coating is echter uitwasbaar en de stof die na de wasbeurten overblijft heeft niet meer de eigenschappen die kenmerkend zijn voor het satijn van Beauty Pillow.

Verschil tussen zijde en satijn

Beauty Pillow is gemaakt van een zware kwaliteit polyestersatijn. Een andere optie zou zijde kunnen zijn. In essentie hebben beide namelijk dezelfde werking voor huid en haar. Zo zorgen ze beide voor een stralende huid en glanzend haar. Echter, het natuurproduct zijde is niet bepaald diervriendelijk. Het blijkt namelijk dat de zijderups na het spinnen van zijn cocon gedood wordt om te voorkomen dat de ontpoppende vlinder de cocon beschadigt en de draad breekt. Feit is ook dat zijde erg kostbaar in aanschaf is en bovendien erg slijtgevoelig is. Naden gaan kerven en door wrijving van het hoofd op het kussensloop ontstaan na verloop van tijd dunne plekken in het zijden weefsel. Vlekken zijn moeilijk te verwijderen en er is een apart wasmiddel nodig voor de reiniging. Daarom hebben wij voor Beauty Pillow gekozen voor onze zware kwaliteit polyestersatijn en niet voor zijde. Onze wens is dat iedereen de mogelijkheid heeft om betaalbaar en zonder gedoe “mooi te slapen”. Beauty Pillow geeft net die extra touch aan iedere slaapkamer.

De voordelen van het slapen op de Beauty Pillow

Waarom is het slapen op het satijn van de Beauty Pillow zo goed voor huid en haar in tegenstelling tot bijvoorbeeld katoen? Beauty Pillow polijst, reguliert de talgproductie en behoudt vocht. Katoen ruwt op en onttrekt vocht. Wat betekent dit nu voor huid en haar? Onderstaand de voordelen op een rijtje.

Voor het haar

 • Het haar blijft na een nacht slapen beter in model.
 • Het is niet meer nodig om bijvoorbeeld met een pantykous op het hoofd te slapen om de krullen in toom te houden. Het haar gaat niet alle kanten uit staan.
 • Een haarmasker kan intensiever inwerken en wordt niet door het kussensloop geabsorbeerd.
 • Het haar wordt niet beschadigd, dus minder gespleten haarpunten, en kwetsbaar of broos haar breekt niet.
 • Langer plezier van gestyled haar en het kappersbezoek.
 • Geen klitten in het haar en pluis wordt vermindert.
 • Minder vet haar.
 • Het haar gaat glanzen.
 • Haarwerken en extensions blijven beter op hun plek.
 • Haarkleuringen blijven langer mooi en worden minder snel dof.

Voor de huid

 • Geen slaapvouwen in het gezicht na het slapen.
 • Geen trekkerig gevoel in het gezicht dankzij een betere vochtbalans van de huid.
 • Nachtcrème werkt intensiever en wordt niet geabsorbeerd door het kussensloop.
 • Na 28 dagen treedt er een celvernieuwing op in de huid en als deze in de tussentijd wordt gepolijst en tot rust kan komen door het satijn, verbetert de (probleem)huid. Een onzuivere huid wordt daardoor niet opgeruwd, opengehaald en knapt hierdoor aanzienlijk op.
 • Na een peeling of cosmetische ingreep werkt de Beauty Pillow kalmerend en verkoelend.
 • Een zeer gevoelige huid heeft baat bij het zachte satijn. Het werkt verkoelend en kalmerend.
 • De huid wordt gladder en zachter.
 • Rimpeltjes verfijnen door de polijstende werking.
 • Permanente make-up blijft langer mooi, vervaagt minder snel en wimperextensions gaan langer mee.

Algemeen

 • Geen jeukende ogen en verstopte neus meer tijdens het slapen en ontwaken, omdat het een anti- allergeen is tegen huisstofmijt.
 • Slaapt verkoelend bij nachtelijk transpireren (denk aan opvliegers en zomerse temperaturen).
 • Ook kaalhoofdigen ervaren het satijn als prettig; zacht en koel.
 • Makkelijk in onderhoud, geen speciaal wasmiddel vereist, mag op 40 graden gewassen worden, droogt snel. Wit mag bij uitzondering op 60 graden gewassen geworden en is daardoor uitermate geschikt voor de onzuivere huid in verband met bacteriën.
 • Finishing touch voor de slaapkamer, geeft een luxe uitstraling en is in 14 kleuren verkrijgbaar. Altijd een passende kleur bij het beddengoed.
 • Reistip! Neem een opvallende kleur mee op reis, zodat je het niet weer vergeet mee naar huis te nemen.
 • Handig om een set van twee of meer aan te schaffen. Makkelijk als er één in de was zit en een set op het bed toont mooi.